День фінансів, 15 жовтня: виграш ПриватБанку в суді, скасування військового збору, зняття заборони на продаж алкоголю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 жовтня: виграш ПриватБанку в суді, скасування військового збору, зняття заборони на продаж алкоголю

2533
Вівторок, 15 жовтня: На що підуть кошти при скасуванні військового збору, і що думають українці про референдум щодо ринку землі:
ПриватБанк виграв у екс-власників апеляцію в Лондонському суді. Апеляційний суд Лондона задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку на рішення суду першої інстанції, яким визнали справу банку проти його колишніх власників Коломойського і Боголюбова такою, що не відноситься до юрисдикції цього суду. Суд також відмовив відповідачам у дозволі на оскарження рішення і зобов’язав їх подати лінії захисту проти позову до кінця листопада.
У ПриватБанку роз’яснили, що цікавило місію МВФ. Голова правління націоналізованого ПриватБанку Петро Крумханзл заявив, що місія Міжнародного валютного фонду під час візиту в Україну хотіла переконатися, що гроші, які вони вкладають в країну, використовуються ефективно.
Військовий збір пропонують скасувати. Депутат Олександр Дубинський зареєстрував у Верховній Раді законопроекти №2252 і №2253, якими пропонує скасувати військовий збір з 1 січня 2020 року. Депутат зазначає, що військовий збір і податок на доходи фізичних осіб дублюють один одного. Це призводить до подвійного оподаткування одного і того ж об’єкта оподаткування – заробітної плати.
Банкіри домовилися з МВФ і НБУ про зниження мінімального статутного капіталу. Незалежна асоціація банків України домовилася з представниками технічної місії Міжнародного валютного фонду і НБУ про зниження мінімального розміру статутного капіталу банку до 200 мільйонів гривень з 500 мільйонів гривень, встановлених зараз.
Скільки українців виступають за референдум щодо ринку землі. Більшість громадян України вважають, що питання запровадження ринку землі і скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення потрібно виносити на всенародний референдум. Про це йдеться в опитуванні центру Разумкова. Так, за референдум проголосували б 59,3% респондентів.
Верховний Суд скасував заборону на продаж алкоголю в Києві вночі. Верховний Суд визнав незаконним рішення Київради про заборону реалізації алкоголю з 23:00 до 10:00. Відзначається, що суди двічі визнавали рішення про заборону продавати алкоголь вночі незаконним, першим був Окружний адмінсуд Києва, другим – Київський апеляційний адміністративний суд.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас