Британія щороку втрачатиме $35 млрд через перехід на електрокари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія щороку втрачатиме $35 млрд через перехід на електрокари

Світ
999
Британські чиновники заговорили про нове оподаткування для автомобілістів, оскільки масовий перехід громадян на електрокари буде коштувати бюджету величезних збитків.
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані місцевого Інституту фіскальних досліджень.
В найближчі десятиліття британська скарбниця почне втрачати через відмову від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ) по $35 млрд щорічно (4% від загальних державних надходжень – це паливні податки). А Лондон, ставши першим з Великої сімки, планує пересадити своїх громадян цілком на «зелені» автомобілі, щоб скоротити кількість вихлопів до нуля до 2050 року.
Наразі літр неетильованого бензину коштує у Великобританії 126,9 пенсів, з яких 57,95 пенсів – це мито (майже 46%, а в загальній сумі дорівнює 1,3% ВВП). Проблему ускладнює ще й те, що уряд, бажаючи наблизити реальні витрати громадян до прожиткового мінімуму, заморожує розмір цих мит, внаслідок чого недонадходження в бюджет почнуть складати по $24,5 млрд щорічно.
В інституті для виходу з ситуації пропонують поки що тільки два головні рішення: або ввести податок на електрокари з урахуванням пройденого кілометражу (пропонується чітка такса на кожен пройдений кілометр), або прикріпити податок до часу і місць поїздки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас