Toyota показала концепт автомобіля зі "штучним інтелектом" (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota показала концепт автомобіля зі "штучним інтелектом" (фото)

Технології&Авто
553
На автосалоні в Токіо компанія Toyota представить новий футуристичний електрокар LQ.
Модель є логічним розвитком концепту Toyota «Concept-i», представленого в 2017 році на виставці споживчої електроніки CES.
Електромобіль виконаний в габаритах 4,530×1,840×1,480 мм з колісною базою 2,700 мм і вагою 1680 кг, він вміщує чотирьох осіб і здатний проїхати від повного заряду батарей неназваною ємності близько 300 км.
Toyota показала концепт автомобіля зі "штучним інтелектом" (фото)
Однією з головних «фішок» концепту Toyota LQ виступає вбудований штучний інтелект «Yui», який навчається під час взаємодії з водієм, щоб згодом встановити тісний зв’язок «людина-машина» та забезпечити персоналізовану підтримку і, звісно, автономне управління четвертого уровня.
Разработка «Yui» і автономної системи управління велася спільно з Toyota Research Institute (TRI), при цьому з червня по вересень 2020 року пройдуть публічні тести системи «Toyota Yui Project Tours 2020», під час яких звичайні користувачі отримають можливість скористатися ШІ.
«Yui» буде відслідковувати емоційний стан водія і рівень стресу, щоб в разі потреби забезпечити необхідну безпеку і комфорт. Зокрема, ШІ буде використовувати інтерактивний голосовий зв’язок, вбудовану в сидіння систему масажу, підсвічування салону, кондиціонування і навіть аромати і музику. Якщо з емоціями все в порядку, то ШІ буде озвучувати необхідну інформацію, включаючи навігацію, ступінь завантаженості доріг, точки інтересу і т.д.
Система автоматичного водіння четвертого рівня (SAE2 Level 4) дозволить водієві зовсім не торкатися керма від початку і до завершення поїздки. Система автоматичного паркування Automated Valet Parking System була розроблена спільно з Panasonic, вона не тільки припаркує електромобіль з мінімальним зазором між автомобілями (близько 20 см, для економії простору), а й самостійно знайде вільне в місце в заданому районі. Система використовує камери, сонари і радари концепту, а також здатна підключатися до камер відеоспостереження на парковці для більш повної картини.
Концепт Toyota LQ також оснащується дисплеєм Augmented Reality Head’s Up Display (AR-HUD) доповненої реальності від Panasonic; масажними кріслами з вентиляцією від Toyota Boshoku; інформативним розумним підсвічуванням салону (вказує на режим руху авто/ручний, до кого конкретно звертається ШІ і т.д.); фари з проекцією даних на дорогу для водія і пішоходів.
Toyota показала концепт автомобіля зі "штучним інтелектом" (фото)
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас