ПриватБанк роз'яснив ситуацію з виплатами за рішенням арбітражу за євробондами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк роз'яснив ситуацію з виплатами за рішенням арбітражу за євробондами

Фондовий ринок
524
ПриватБанк оприлюднив заяву про арбітражні провадження за єврооблігаціями 2010 і 2013 років випуску, вказавши, що Лондонський міжнародний арбітражний суд (ЛМАС) в червні виніс часткове остаточне арбітражне рішення, яке, як вказують в банку, не покладає на банк жодних зобов’язань здійснити будь-який платіж за цими єврооблігаціями.
Про це йдеться в заяві прес-служби ПріватБанку.
“13 червня 2019 року арбітражний суд в кожному з відповідних проваджень ЛМАС виніс часткове остаточне арбітражне рішення після остаточного слухання певних аспектів справи, що відбулося раніше цього року”, – повідомили в банку.
В установі зазначили, що слухання стосувалися аргументу ПриватБанку щодо негативного впливу на випуск і безпосередньо самі єврооблігації питань незаконності, що мала місце в різних аспектах і пов’язана з колишніми власниками банку, їх пов’язаними компаніями і те, яким саме чином відбувалися випуски, придбання і подальше звернення відповідних цінних бумаг.

Битва кредиток: monobank vs Приватбанк

“Зазначені арбітражні рішення не покладають на ПриватБанк жодних зобов’язань здійснити будь-який платіж щодо єврооблігацій, випущених в 2010 або 2013 роках. Ще має бути ухвалено рішення щодо іншого аспекту лінії захисту ПриватБанку проти позовних вимог. За нинішніх обставин існує велика невизначеність щодо того, чи повинен ПриватБанк здійснити будь-які виплати за арбітражними рішеннями, а якщо повинен, то коли. Навіть якщо коли-небудь від ПриватБанку потрібно здійснити будь-які виплати, згідно з арбітражними рішеннями, вони будуть істотно меншими за розмір позовних вимог”, – зазначили в банку.
В своїх арбітражних рішеннях, за даними банку, суд підтримав аргументи ПриватБанку про незаконність і відповідно постановив, що від ПриватБанку не потрібно здійснення виплат за єврооблігаціями 2010 або 2013 років випуску, якщо остаточними власниками є особи, чий зв’язок з колишніми власниками доведено, або якщо власники утримують єврооблігації в інтересах таких осіб.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас