Saudi Aramco визначилася, з яким пакетом акцій вийде на ІРО – Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Saudi Aramco визначилася, з яким пакетом акцій вийде на ІРО – Bloomberg

Фондовий ринок
417
Після декількох невдалих спроб первинне публічне розміщення компанії Saudi Aramco, яка видобуває 10% світових запасів сирої нафти, нарешті продовжилось.
Про це повідомляє Bloomberg.
Зазначається, що влада королівства зробить офіційне оголошення про ІРО наприкінці жовтня. Хоча деталі ще не були оприлюднені, люди, пов’язані з угодою, говорять, що близько 2% акцій Aramco можуть бути продані за ціною, яка оцінить компанію в 2 трлн.
«Aramo – найкращий нафтогазовий актив на планеті. Але є проблеми. Вартість капіталу в Саудівській Аравії є відносно високою, ціна на нафту є не такою, яку б ви хотіли. І є проблеми з прозорістю», – говорить Данило Оноріно, керуючий фондом Dogma Capital в Швейцарії, який інвестував в облігації Aramco.
Інвесторів також непокоїть корпоративне управління. ІРО не принесе незалежності від саудівської держави, яка ніколи не пропонувала продати більше 5% акцій компанії. Податкові платежі і дивіденди Aramo залишаться найбільшим джерелом державних доходів, а Саудівська Аравія є найважливішим членом картелю ОПЕК. З огляду на це, видання робить висновок, що політика нафтодобування, скоріше всього, залишиться політичним рішенням.
Варто зазначити, що саудівський нафтовий гігант може провести своє ІРО у два етапи – перше розміщення відбудеться на саудівській біржі цього року, друге, ймовірно, у Токіо 2020 або 2021 року.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас