Нейромережу навчили розпізнавати брехню і емоції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нейромережу навчили розпізнавати брехню і емоції

Технології&Авто
665
Розробка створена російською компанією Neurodata Lab, яка з нуля підготувала як базу даних для навчання нейромереж, так і технологію оцінки емоцій людей на основі встановлених параметрів, повідомляють «Известия». На першій стадії були зняті 6 годин відео, в якому 10 професійних акторів (у них в процесі фіксувалися дихання і пульс) зображували під запис нейтральний настрій, радість, здивування, злість, смуток, страх і огиду.
Потім отримані кадри вивчили аннотатори, які вказали емоції, що спостерігалися в конкретні моменти. Наступним кроком став відбір 160 годин відео, на яких показано людей, які спілкуються в різній обстановці. За допомогою тисяч аннотаторів з усього світу вдалося виділити 20 емоцій. Спеціально під цю задачу розробили платформу Emotion Miner, яка продовжує роботу і дозволяє аналізувати відео. Зібрані дані лягли в основу методик з навчання нейромереж розпізнаванню людських емоцій.
Алгоритми звертають увагу на голос (висоту тону, тембр, гучність, паузи в мові), емоційне забарвлення і семантику тексту, міміку обличчя, швидкість і напрямок рухів тіла і положення окремих кінцівок, частоту серцевих скорочень на основі змін кольору шкіри, дихання по руху грудної клітини, а також стать, вік персони і наявність у неї на обличчі окулярів, вусів, бороди.
«Ми об’єднали згорткові і рекурентні нейромережі і в результаті отримали мультимодальну архітектуру, яка одночасно могла б аналізувати аудіо, відео, рухи тіла і фізіологічні параметри. Точність розпізнавання емоцій нейромережею сильно зросла», – заявив технічний директор Neurodata Lab Андрій Бєляєв. Розробка, яка вже готова до використання, може допомогти в галузях бізнесу, реклами, сферах безпеки та медицини, а також інших видах діяльності, де важливо правильно розуміти поведінку людини і її емоції.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас