Автоматизація банківської діяльності може знищити ще 200 тисяч робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автоматизація банківської діяльності може знищити ще 200 тисяч робочих місць

Світ
553
Згідно зі звітом банківської холдингової компанії, що надає фінансові і страхові послуги в США, Канаді та Пуерто-Ріко Wells Fargo, завдяки використанню в банківській галузі чат-ботів та іншого автоматизованого програмного забезпечення протягом найближчих 10 років можуть бути ліквідовані 200 тис. робочих місць. Про це повідомляє видання Dice.
Сфера обслуговування клієнтів може зіткнутися з масовими скороченнями співробітників, водночас технічні фахівці і фахівці з продажу постраждають набагато менше. Дослідники повідомляють, що деякі люди навіть не знають, що спілкуються з ботами, а не живими людьми, вони звичним для себе чином відповідають на запитання.
Раніше в 2019 році був опублікований аналітичний звіт McKinsey & Co., в якому передбачалося, що через автоматизацію ряди банкірів та інших офісних працівників можуть скоротитися приблизно на третину. Наприклад, більш серйозне програмне забезпечення для бізнес-аналітики дозволить банкам скорочувати чисельність трейдерів. Один з авторів доповіді Метью Стейнерт зазначив, що для досягнення більшого успіху керівники зможуть об’єднати нові технічні можливості з традиційними методами продажів.
Зазначається, що автоматизація значно вплине не тільки на розвиток банківської сфери. Так, компанія PepsiCo в лютому нинішнього року оголосила про скорочення значної частини співробітників у рамках плану, який передбачає масштабну автоматизацію та впровадження оптимізації бізнес-моделей.
Дослідження свідчать про те, що покоління Z стурбоване автоматизацією, бо її вплив на ці процеси зростає.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас