Зеленський повідомив, яким чином буде вирішено проблему високих "зелених" тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський повідомив, яким чином буде вирішено проблему високих "зелених" тарифів

Енергетика
1159
Президент України Володимир Зеленський вважає занадто високими надані раніше спеціальним законом “зелені” тарифи й розраховує, що цю проблему буде вирішено шляхом “спілкування” з компаніями, що отримали такі тарифи.
“Таких “зелених” тарифів справді немає ніде в Європі. У нас вони найвищі. Думаю, що проблему буде вирішено завдяки спілкуванню з компаніями, які вже мають контракт (на “зелені” тарифи – ред.)”, – сказав глава держави в рамках прес-марафону в четвер у Києві.
Він зазначив, що ситуація “дуже складна”, оскільки є контракти з безліччю компаній, які вже отримали такі “зелені” тарифи.
“А тепер раптом їм говоримо: а давайте змінювати тариф”, – пояснив проблему Зеленський.
Водночас він вважає за необхідне знайти нормальні тарифи, які є ринковими.
“Уряд знає, що ми не повинні втрачати відносини з компаніями, зокрема й іноземними, які вже мають контракт. Я думаю, вони вирішать це питання, але вони (тарифи – ІФ) дуже високі… Думаю, потрібно знижувати, потрібно, щоб усе-таки був ринок”, – сказав президент.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр Олексій Гончарук на зустрічі з бізнесом 4 жовтня заявив, що уряд проти ретроспективного перегляду тарифів. “Перегляд податкових умов заднім числом не є допустимим”, – заявив глава уряду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас