Коли запрацює система автофіксації швидкісного режиму на дорогах Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли запрацює система автофіксації швидкісного режиму на дорогах Києва

Казна та Політика
2879
В кінці цього року на дорогах Києва частково запрацює автоматична система фіксації швидкісного режиму на дорогах. Зараз в тестовому режимі працює 5 комплексів на найбільш швидкісних ділянках шляху.
Про це в інтерв’ю Data.ua розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської державної адміністрації Юрій Назаров.
«Закуплено 20 комплексів, 5 з них вже встановлені і почали тестувати. Зараз чекаємо на постанову Кабміну про запуск системи в експлуатацію, яка дозволить вже штрафувати порушників. Очікуємо, що повноцінно система запрацює в кінці цього року», – говорить він.
В тестовому режимі система вже працює на вулицях Олени Теліги, Набережно-Хрещатицька, Столичному шосе і т.д. Після введення в експлуатацію системи порушення швидкісного режиму будуть фіксуватися автоматично, а дані про автомобіль відправлятися на спеціальний сервер.
«Камери фіксуватимуть порушення швидкості і передаватимуть на центральний сервер фото і швидкість автомобіля, на основі цього інспектора виписують постанову, і далі вона відправляється порушнику», – заявив Юрій Назаров.
Загалом у місті необхідно встановити близько 600 комплексів, для цього в КМДА планують залучати приватного інвестора.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас