Продовження договору на транзит газу з Україною можливе на перехідний період - Газпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продовження договору на транзит газу з Україною можливе на перехідний період - Газпром

Енергетика
492
Голова правління ПАТ “Газпром” Олексій Міллер і уповноважений федерального уряду ФРН щодо транзиту газу через Україну Георг Граф Вальдерзее на робочій зустрічі в Москві в середу обговорили питання організації поставок російського газу в країни далекого зарубіжжя з 1 січня 2020 року.
Про це йдеться в повідомленні російського газового холдингу.
Наразі Україна працює над впровадженням в своє законодавство положень третього енергетичного пакету ЄС. В рамках цієї роботи, зокрема, треба забезпечити незалежність національного регулятора в енергетичній сфері і створити сертифікованого незалежного газотранспортного оператора. На зустрічі зазначалося, що якісне проходження оператором процедури сертифікації та ліцензування вимагає ретельної підготовки і займає тривалий термін. Крім того, досі не затверджено економічно обгрунтованої і прозорої методики тарифоутворення на транспортування газу для незалежного оператора.
“Якщо ця комплексна робота не буде завершена станом на 1 січня 2020 року, єдиний варіант співпраці на перехідний період – продовження чинного договору на транзит газу, адаптованого до актуальних ринкових умов”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас