Україна планує до кінця року обговорити оновлення Угоди про асоціацію з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна планує до кінця року обговорити оновлення Угоди про асоціацію з ЄС

Казна та Політика
423
В ЄС конструктивно ставляться до пропозицій України щодо оновлення Угоди про асоціацію, тому модальності і параметри такої роботи можуть бути конкретизовані ще до кінця року.
Про це в Брюсселі за підсумками переговорів в Генеральному директораті Єврокомісії з питань торгівлі заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Головне питання, яке порушувалося під час переговорів – це яким чином вийти на оновлення Угоди про асоціацію, адже цей документ передбачає подібний періодичний перегляд. Нам дуже цікаво зрозуміти позицію Євросоюзу, наскільки вони налаштовані на цю роботу, і наскільки вони готові її прискорити. Те, що ми бачимо сьогодні – це дуже конструктивне ставлення. Ми будемо говорити про модальність, умови, про календар такої роботи вже цієї осені», – сказав Качка.
Він зазначив, що перед Україною відкриваються принаймні три можливості обговорити з європейськими партнерами всі чутливі питання щодо оновлення Угоди і сформувати порядок денний двосторонніх відносин на наступні кілька років.
Першу таку можливість Україна отримає в рамках Комітета асоціації, який відбудеться на початку листопада, другу – в середині листопада під час засідання Комітету асоціації в торговому складі, і нарешті в грудні поточного року має відбутися Рада асоціації Україна-ЕС.
Качка нагадав, що сторони зробили перші кроки в цьому напрямку минулого року. Це, зокрема, стосується схвалення додатку до Угоди з енергетики, який був необхідний для подальшого динамічного розвитку відносин між Україною та ЄС в газовій сфері й електроенергії. Другий приклад – домовленість між сторонами щодо експорту м’яса птиці.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас