ДРС попередила нардепів про наслідки податкових законопроектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДРС попередила нардепів про наслідки податкових законопроектів

Казна та Політика
663
Державна регуляторна служба (ДРС) заявила про потенційний негативний вплив законопроектів №1210 і 1210-1 на економіку і відправила попередження про наслідки ухвалення депутатам. Про це повідомила голова ДРС Ксенія Ляпіна.
“Нам вдалося спрогнозувати і показати потенційний негативний вплив закону 1210. Але чи вдасться нам вплинути на уми тих, хто сьогодні ухвалює рішення – це питання відкрите. Тому що власне ми направили свої прогнози і депутатам. Вони не чули, хоча частина з них почала розуміти, що вони роблять щось не те. Ми направили це і в уряд, і ми зараз направимо Президенту. Сподіваємося, що це вплине на ситуацію”, – заявила Ляпіна.
За словами голови ДРС, одним із способів врегулювання ситуації навколо закону є відкликання законів 1210 і 1210-1, які можуть бути повернуті в парламент після суттєвого їх доопрацювання.
Основною проблемою, як зазначила Ляпіна, сьогодні є непрогнозованість дій влади і зростання недовіри до неї з боку бізнесу, що автоматично спричинить зниження економіки.
“Прогнозованість зменшилася навіть у порівнянні з тим, що було раніше. Я дивилася оцінки, які проводять різні рейтингові структури. Коли ми говоримо про реформи, ми забуваємо, що реформа – це не самоціль, а це якісь усвідомлені зміни, які повинні принести певний позитив”, – заявила Ляпіна.
Нагадаємо, ініціатор податкових нововведень, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев стверджує, що в законопроект №1210 до другого читання внесуть зміни з урахуванням численних зауважень та пропозицій експертів та бізнесу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас