Кому в Україні допоможе глобальна криза - голова правління Citibank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому в Україні допоможе глобальна криза - голова правління Citibank

Казна та Політика
2637
Наступна світова криза може бути спричинена різними факторами. При цьому досить вірогідним сценарієм залишається рецесія на тлі торгових воєн. Прогноз світової торгівлі вже різко погіршився, крім того, про цей ризик неодноразово попереджав Міжнародний валютний фонд (МВФ). Проте, очевидних провісників кризи поки немає, вважає голова правління Citibank в Україні Олександр МакУортер.
А ось те, як можлива глобальна рецесія позначиться на українській економіці, за словами банкіра, залежить саме від причин, які викличуть спад.
“Все залежить від причин, що викликали кризу. Якщо виною тому стане торговельний конфлікт, то, швидше за все, зміну ситуації відчують на собі країни з експортоорієнтованою економікою. До них, власне, і належать найбільші торговельні партнери України. Хоча, вважаю, що в будь-якому випадку непогано себе почуватиме сільськогосподарський сектор, тому що людям потрібно харчуватися”, – припустив МакУортер.
Він нагадав, що, крім втрат, криза завжди приносить можливості.
“Взяти хоча б сектор IT, де інвестиції завжди йдуть у продуктивність. Якщо настане криза, компанії ще більше почнуть інвестувати саме в продуктивність для того, щоб спробувати скоротити свої витрати і створити можливості для зростання. Завжди є хтось, хто відчуває себе краще, хтось – гірше. Все залежить від природи кризи”, – резюмував банкір.

Картки для зберігання грошей

Нагадаємо, раніше Міжнародний валютний фонд (МВФ) опублікував доповідь про перспективи світової економіки, оновивши дані і щодо країн. У липневій доповіді “Перспективи розвитку світової економіки” МВФ вкотре погіршив прогноз зростання світової економіки. І, хоча зміна прогнозу в порівнянні з попередньою, квітневою доповіддю, невелика – всього мінус 0,1%, МВФ погіршує прогноз не вперше. Тобто світова економіка продовжує погіршуватися швидше, ніж очікувалося.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас