У податковій пояснили причини проблем з реєстрацією чеків Rozetka.com.ua — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У податковій пояснили причини проблем з реєстрацією чеків Rozetka.com.ua

Казна та Політика
3138
У Державній податковій службі (ДПС) пояснили проблеми з реєстрацією декількох чеків інтернет-магазину Rozetka.ua. Кажуть, що це пов’язано зі складною інфраструктурою системи передачі даних з касових апаратів на свій сервер. Для з’ясування причин неполадок відомство вже звернулося до Нацбанку.
«Наразі система обороту даних РРО передбачає, що між продавцем і податковою службою є ще, як мінімум, дві складові – інформаційний еквайр і процесинговий центр НБУ. Ці два чеки дійсно не надійшли до податкової служби. ДПС звернулася до НБУ з листом, щоб встановити причини», – уточнила директор департаменту обслуговування платників податків та інформаційних технологій Наталія Калениченко.
Вона також підтвердила, що інформація про зазначені чеки справді була відсутня на сервері податкової, що стало предметом перевірки в п’ятницю, 4 жовтня.
При цьому нова редакція законодавства про РРО спрощує взаємодію між продавцем і відомством – інформація без посередництва надходить з програмного РРО на фіскальний сервер. Крім цього, за новими правилами не потрібна реєстрація самого пристрою – телефону, планшета або іншого гаджета, підкреслила глава департаменту.
«Пристрій може належати кому завгодно, але програмний РРО закріплюється за суб’єктом господарювання, а фіскальна функція переноситься з пристрою на сервер Державної податкової служби», – повідомила вона.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас