Три переваги і п'ять ризиків запровадження ринку землі в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Три переваги і п'ять ризиків запровадження ринку землі в Україні

Казна та Політика
807
Економічний блок Кабінету міністрів України і сам Прем’єр-міністр Олексій Гончарук наполягають на запровадженні ринку землі в заявленому від початку вигляді: з доступом іноземного капіталу, фактично відсутністю лімітів на концентрацію і слабко вираженою підтримкою фермерських господарств у частині придбання ними ділянок.
На думку розробників реформи, така ліберальна модель сприятиме максимальному зростанню ціни на земельні ділянки та відповідно – зростанню ВВП. Проект закону, яким знімається мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, уряд оприлюднив 20 вересня, за тиждень до озвученого президентом дедлайну. Прийняти його, знову-таки, відповідно до побажань Володимира Зеленського необхідно до 1 грудня цього року.
Розгляд документа в першому читанні планувався ще минулого тижня, однак монобідбшість не потурбувалася про дотриманням процедури, що і погубило весь план. “У Верховній Раді відбулася фальсифікація. Парламент включив до розгляду закони про продаж української землі, але зробив це неправомірно, адже вони не були розглянуті на комітеті з питань аграрної та земельної політики”, – заявив народний депутат від фракції “Батьківщина” Вадим Івченко.
За його словами, комітет законопроект не розглядав, натомість голова комітету Микола Скольський відправив лист на адресу голови Верховної Ради з проханням включити законопроект до порядку денного. “Але голова комітету – це ще не весь комітет”, – обурився нардеп.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас