Впровадження РРО не створює додаткового тиску на бізнес - Верланов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Впровадження РРО не створює додаткового тиску на бізнес - Верланов

Фондовий ринок
564
Протягом наступних 6 місяців Державна податкова служба планує провести всі необхідні тестування, щоб впровадження нових правил роботи з реєстраторами розрахункових операцій було максимально комфортним.
У свою чергу, представники бізнесу висловили готовність надати конкретні рекомендації і пропозиції щодо впровадження РРО в рамках постійного діалогу з ДПС.
Про це йшлося на зустрічі голови Державної податкової служби Сергія Верланова з представниками бізнесу та експертного середовища щодо майбутнього впровадження нових правил застосування РРО.
«Все це дає хороший знак для захисту прав споживачів і добросовісних представників бізнесу, що дасть можливість вивести з тіні цілі сектори економіки. У свою чергу, це створить передумови для прискорення економічного зростання. Тому що кожен з нас бажає жити в успішній країні. А такою її зробити можемо тільки разом!» – зазначив голова ДПС Сергій Верланов на своїй сторінці в Facebook.
Також на зустрічі голова ДПС Сергій Верланов запевнив, що впровадження РРО не створює додаткового тиску на бізнес.
«Згідно з прийнятими законопроектів №1053-1 і №1073 фіскалізація чеків, яка сьогодні відбувається в класичному касовому апараті, після набрання чинності законодавчих змін, відбуватиметься на фіскальному сервері ДПС для програмних РРО», – заявив Сергій Верланов.
Більше того, зазначив голова ДПС, ці закони жодним чином не змінюють і спрощену систему оподаткування, адже під їх дію не підпадають платники єдиного податку, які належать до I групи, тобто чий річний дохід не перевищує 300 тисяч гривень.
Окремо голова ДПС підкреслив, що держава не буде зобов’язувати купувати класичні касові апарати тих, хто, згідно з прийнятими законами, має використовувати реєстратори розрахункових операцій.
За його словами, компанії зможуть безкоштовно користуватися новітнім програмним РРО, яке буде надавати Державна податкова служба, або ж розробити власні, закон дає можливість використовувати рішення від інших розробників.
«За наступні 6 місяців ми плануємо прийняти нормативну базу і провести всі необхідні тестування для того, щоб зробити перехідний період для бізнесу комфортним. Доступ до цього сервісу буде абсолютно відкритим. Поряд з безкоштовним програмним забезпеченням, яке буде надавати ДПС, компанії матимуть можливість розробити власне програмне забезпечення, яким буде користуватися бізнес», – розповів голова Державної податкової служби.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас