Уповноважене національне рейтингове агентство "Рюрік" підтвердило АТ "Банк Січ" довгостроковий кредитний рейтинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уповноважене національне рейтингове агентство "Рюрік" підтвердило АТ "Банк Січ" довгостроковий кредитний рейтинг

Особисті фінанси
55
Для визначення кредитного рейтингу НРА «Рюрік» використовувало надану АТ «БАНК СІЧ» внутрішню інформацію та фінансову звітність за 2018 — 6 міс. 2019 рр. включно, а також публічну інформацію і власні бази даних.
Під час визначення рейтингової оцінки було узагальнено найбільш суттєві фактори, які впливають на рівень кредитного рейтингу банківської установи.
Серед позитивних факторів, які впливають на рейтингову оцінку, було названо:
– Високі значення показників ліквідності. Станом на 01.07.2019 р. коефіцієнти покриття ліквідністю (LCR) значно перевищували мінімально встановлені рівні. Відношення високоліквідних активів до поточних зобов’язань складало 88,81% при рекомендованому мінімумі 70%.
– Висока якість портфелю цінних паперів. Станом на звітну дату портфель цінних паперів Банку було представлено ОВДП та депозитними сертифікатами НБУ. Обсяг процентних доходів за цінними паперами в І пів. 2019 р. склав 7,64 млн. грн.
– Достатні показники ефективності діяльності. За результатами 6 міс. 2019 року Банк отримав 4,45 млн. грн. чистого прибутку з коефіцієнтом ефективності діяльності на рівні 113,83%.
‒ Достатній рівень захищеності активів власним капіталом. Станом на 01.07.2019 р. рівень покриття активів та кредитно-інвестиційного портфелю власним капіталом складав 22,44% та 48,71% відповідно.
– Високий рівень фінансової прозорості та інформаційної відкритості Банку, що знайшло своє відображення у детальному та комплексному розкритті інформації, необхідної для визначення кредитного рейтингу. Це дозволило знизити ступінь невизначеності в оцінці кредитоспроможності та аналізі фінансово-господарської діяльності Банку.
Крім того, Національне рейтингове агентство «Рюрик» визначило рейтинг надійності депозитних вкладів АТ «БАНК СІЧ» на рівні r4.
Рівень надійності r4 визначає високу надійність вкладів, діяльність банка характеризується помірною залежністю від фінансово-економічних умов, а також ринкової кон’юктури.
За матеріалами:
Банк Січ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас