У Податковій пояснили, чому закон про "кешбек" виключає шахрайство з чеками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Податковій пояснили, чому закон про "кешбек" виключає шахрайство з чеками

Казна та Політика
1296
У Податковій запевняють, що закон про “кешбек”, згідно з яким покупці зможуть звертатися зі скаргами до Податкової про “неправильний” чек, виключає можливість для маніпуляцій і не зашкодить бізнесу.
Про це йдеться у відповіді ДПС на запит ЕП.
У РРО інформація про проведену розрахункову операцію не тільки передається до контролюючого органу, а й залишається у фіскальній пам’яті РРО.
“Якщо інформація про проведену з порушенням розрахункову операцію, яка буде надана споживачем, не підтвердиться наявною інформацією з фіскальної пам’яті РРО та інформаційних баз ДПС, тільки тоді можна говорити про те, що наданий чек є “неправильним”, – йдеться у відповіді.
“Практично неможливо підробити чек РРО таким чином, щоб в ньому збіглися всі реквізити справжнього чека з цього РРО (зокрема, номер чека саме для цього РРО, дата і час створення такого чека і т.п.) і при цьому інформація про нього була відсутня у фіскальній пам’яті РРО”, – підкреслюють в ДПС.
Ще складніше, відзначають податківці, підробити чеки в “програмному РРО”.
“Підробити такий чек неможливо, оскільки він буде фіскалізований на сервері контролюючого органу. Крім того, частина фіскального номера такого чека буде формуватися самим пристроєм (смартфоном, планшетом, комп’ютером), а інша частина – сервером контролюючого органу.
При поданні недобросовісним споживачем скарги для отримання “кешбеку” практично виключається необхідністю повної ідентифікації такого скаржника в Електронному кабінеті. Тобто, такий покупець фактично погоджується з тим, що податкова служба буде оцінювати достовірність документів, що додаються до скарги. Це зводить ризики можливих маніпуляцій з їх підробкою до мінімуму.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас