NASA запустило телескоп для пошуку планет, схожих на Землю (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA запустило телескоп для пошуку планет, схожих на Землю (фото)

Технології&Авто
470
Космічне агентство NASA буде здійснювати пошук планет, схожих на Землю.
Для цього на висоту 125 тис. футів (близько 38,1 км) було піднято телескоп, який використовує спеціальну оптичну технологію для фільтрації світла від зірок, на орбіті яких він перебуває, що покликане забезпечити кращу видимість.
Щоб підняти телескоп на задану висоту, в NASA скористалися гелієвим аеростатом, який за розмірами можна порівняти з цілим футбольним полем. Настільки великий аеростат необхідний у зв’язку з тим, що сам телескоп теж має чималі габарити і масу. Його довжина становить близько 4,3 метра, ширина – близько 0,9 метра, а маса – близько 680 кг
NASA запустило телескоп для пошуку планет, схожих на Землю (фото)
Телескоп PICTURE-C буде працювати на кордоні земної атмосфери для забезпечення чіткого огляду. Це багаторазове обладнання, яке буде залишатися в повітрі протягом декількох годин за один запуск. Після закінчення місії телескоп від’єднається і повернеться на Землю за допомогою парашута. Агентство NASA вклало в цей проект фінансування в сумі $5,6 млн. Це був п’ятирічний грант університету.
Наступний запуск телескопа повинен відбутися в 2020 році. Пристрій має отримати більше зображень космічного простору, щоб допомогти дослідній групі в пошуку планет. Проект також може допомогти знайти й інші космічні об’єкти, крім схожих на Землю планет.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас