НБУ розповів, скільки валюти продав для згладжування коливань курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розповів, скільки валюти продав для згладжування коливань курсу

Казна та Політика
3708
Інтервенції Національного банку України з продажу валюти на цьому тижні склали $200 млн для згладжування тимчасових коливань курсу, викликаних, перш за все, психологічними факторами.
Про це повідомили в Національному банку України.
“Пропозиція валюти зменшилася, а попит на неї дещо зріс. Однак такі коливання не обумовлені появою нових фундаментальних факторів і викликані, перш за все, психологічними чинниками”, – прокоментував ситуацію НБУ.
Регулятор відзначив, що, незважаючи на сприятливу ситуацію на валютному ринку в цілому, у окремі періоди протягом цього року курс гривні також коливався в бік ослаблення. Зокрема, така ситуація спостерігалася в березні, потім в кінці травня – на початку червня, після чого починався зворотний тренд.
У центробанку підкреслили, що обсяг міжнародних резервів, який в останні місяці коливається в межах $21-22 млрд, є достатнім для згладжування поточних коливань на валютному ринку.
“При режимі гнучкого курсоутворення коливання курсу є реакцією ринку на постійні зміни ситуації в економіці і в світі. Після періоду посилених коливань ринок завжди знаходить точку рівноваги і відбувається зворотний тренд”, – зазначив регулятор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас