Шотландія повністю перейде на відновлювану енергію у сфері електропостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шотландія повністю перейде на відновлювану енергію у сфері електропостачання

Енергетика
660
Незабаром Шотландія може повністю перейти на відновлювану енергію.
Зараз сонячні, вітрові та гідроелектростанції на три чверті задовольняють потреби країни в електроенергії.
У 2019 році електроенергії з вітру було вироблено навіть більше, ніж необхідно.
Згідно з доповіддю організації Scottish Renewables, сприятливі умови для розвитку ВДЕ були створені в результаті продуманої політики шотландського уряду. На початку 2019 року Шотландія оголосила про введення надзвичайної кліматичної ситуації й поставила за мету повністю відмовитися від викидів до 2045 року.
У сфері електропостачання ця мета буде досягнута вже в найближчі роки. Тепер експерти закликають керівництво країни зробити вуглецево-нейтральними транспорт і теплопостачання.
За словами авторів доповіді, розвиток ВДЕ не тільки знижує тиск на навколишнє середовище, але й сприяє розвитку економіки. В даний час у цьому секторі працює близько 17000 шотландців, а тисячі інших зайняті на будівництві нових об’єктів.
Крім того, розвиток чистої енергетики забезпечив місцевих жителів доступною електрикою. Згідно з розрахунками фахівців, на даний момент найдешевшу електроенергію в Шотландії виробляють сонце і вітер.
У Шотландії будують також приливні електростанції. У 2020 році розпочнуться роботи зі спорудження установки на енергії хвиль потужністю 2 МВт.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас