Кілька тисяч за наклейку: автоюрист оцінив ідею повернути обов'язковий техогляд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кілька тисяч за наклейку: автоюрист оцінив ідею повернути обов'язковий техогляд

Технології&Авто
4583
Повернення в Україну обов’язкового техогляду особистого автотранспорту не допоможе знизити аварійність на дорогах, але створить додаткове джерело корупції. Таку думку висловив автоюрист Денис Конюшка, аналізуючи відповідну ініціативу української влади.
“Заради справедливості варто сказати, що повернення техогляду – це ідея не наших чиновників, а тієї угоди, яку ми підписали з Євросоюзом. Згідно з нею, ми повинні повернути технічний огляд. Чим люди думали, коли підписували цю угоду – інше питання”, – зазначив юрист. Конюшко назвав це рішення неправильним і пояснив, що лише 0,3% від загальної кількості ДТП сталися внаслідок поганого технічного стану автомобіля.
За його словами, в Україні після скасування обов’язкового техогляду з 2011-го по 2019 рр. кількість аварій “не те що збільшилася, а навіть зменшилася”. “Автомобіль – джерело підвищеної небезпеки і сам власник повинен в належний спосіб його підтримувати і експлуатувати, він несе за це відповідальність. Якщо просто прийти, заплатити 1000 або 2000 грн за наклейку, що ти пройшов техогляд, це не забезпечить відсутність ДТП”, – заявив автоюрист. Водночас експерт висловив переконання, що техогляд повернуть, оскільки українська влада “хоче виконати вимоги ЄС”.

Картки для водіїв

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас