"Кернел" готує євробонди на $300-350 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кернел" готує євробонди на $300-350 млн

Фондовий ринок
488
Kernel Holding Sa (Люксембург), холдингова компанія української агропромислової групи “Кернел” планує розмістити єврооблігації на $300-350 млн.
Про це повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в банківських колах.
Компанія має намір 1 жовтня провести телефонну конференцію з інвесторами, а 2 жовтня – зустрічі в Лондоні і Нью-Йорку. Організаторами угоди призначені JP Morgan і ING.
“Кернел” планує розмістити або євробонди зі строком обігу п’ять років і колл-опціоном через три роки, або 7-річні євробонди з call-опціоном через 4 роки.

Довідка Finance.ua:

  • “Кернел” – найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки.
  • У 2012 році “Кернел” і швейцарський сировинний трейдер Glencore придбали 100% в глибоководному зерновому терміналі в порту Тамань у групи EFKO. Вартість угоди склала $265 млн.
  • Наприкінці травня “Кернел”, якому зараз належить 50% в терміналі, повідомив, що розглядає можливість продажу своєї частки, якщо вважатиме ціну прийнятною. На цей пакет претендує ВТБ, проте для здійснення угоди потрібен дозвіл російського уряду, оскільки “Кернел” перебуває під санкціями РФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас