Світлана Рекрут: ФГВФО має досягти рівня суми гарантування за вкладами, як у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світлана Рекрут: ФГВФО має досягти рівня суми гарантування за вкладами, як у Європі

Казна та Політика
670
Однією з основних цілей Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) нова глава відомства назвала підвищення суми гарантування до європейського рівня.
Про це вона повідомила в інтерв’ю порталу Банкрутство & Ліквідація.
«Ми хочемо з часом досягти рівня суми гарантування за вкладами, як у Європі, але для цього потрібно зробити колосальну роботу. І на це ми покладемо наші зусилля у найближчі 5 років. Далі по мірі покращення фінансового стану Фонду, буде зростати і рівень суми, яку держава буде повертати вкладнику у випадку неплатоспроможності банку», – зазначила глава ФГВФО.
За її словами, підняття суми гарантування буде відбуватись не за рахунок збільшення сум внесків з банків, а за рахунок підвищення стабільності банківської системи та раннього реагування на проблеми в банку.
Крім цього, на ФГВФО чекає скорочення штату, оскільки зменшується обсяг активів та кількість банків, з якими працює Фонд.
За словами Рекрут, 1 січня 2020 року Фонд повністю оновиться. Зокрема, мова йде про переформатування роботи підрозділів Фонду, перегрупування людей за цілями та у відповідності до нових викликів.
Глава ФГВФО також повідомила про формування нового підрозділу, до якого увійшли фахівці юридичного департаменту і департаменту розслідування, що має на меті, зокрема, посилення функції економічного аналізу та більш комплексну роботу з його результатами як у локальній, так і в іноземній юрисдикціях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас