Закон про "спліт" поширить гарантії ФГВФО на страхові компанії та кредитні спілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про "спліт" поширить гарантії ФГВФО на страхові компанії та кредитні спілки

Казна та Політика
774
Закон про “спліт” створює умови для поширення гарантій Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на вклади фізичних осіб, залучені небанківськими фінустановами.
Про це повідомили в прес-службі Фонду.
“Законопроект про “спліт” створює умови для поширення гарантій Фонду гарантування вкладів на кошти фізичних осіб, залучені небанківськими фінансовими установами, зокрема, кредитними спілками та компаніями, які здійснюють страхування життя”, – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що гарантування вкладів в кредитних спілках є вимогою євродирективи щодо системи гарантування вкладів, яку Україна має імплементувати.
“Будь-яка система гарантування є третім рівнем захисту вкладів. Першим рівнем захисту є пруденційний нагляд, тобто нагляд за фінансовим станом установи і контроль ризиків, які можуть призвести до її банкрутства. Другий рівень – механізми та фінансові ресурси, використання яких допоможе уникнути банкрутства. Якщо перші два рівні захисту відсутні або працюють дуже слабо, то запровадження третього рівня є завчасним та безвідповідальним кроком”, – сказав заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик.
Повідомляється, що НБУ отримає функцію контролю за діяльністю кредитних спілок і компаній, що здійснюють страхування життя, оскільки регулятор на належному рівні може забезпечити функціонування перших двох рівнів захисту. Це має відбутись до 1 липня 2020 року. Потім Фонд поширить гарантії на вклади фізосіб.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас