Влада Києва розраховує цьогоріч на більш ніж 5 мільйонів туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва розраховує цьогоріч на більш ніж 5 мільйонів туристів

Казна та Політика
257
Київська влада очікує, що цього року столицю України відвідає понад 5 мільйонів туристів.
Про це під час прес-конференції сказала заступник голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.
“За останні роки зросла кількість туристів, які відвідують місто Київ. Минулого року було 4 мільйони туристів, цього року ми очікуємо більш ніж 5 мільйонів туристів”, – сказала Хонда.
Вона підкреслила, що більше іноземних туристів стало приїжджати в країну після виходу серіалу “Чорнобиль”.
“До речі, з 2014 року до сьогодні в 5 разів збільшилася кількість звернень з проханням провести кіно- і відеозйомки в Києві. Тобто, якщо у нас за рік було 200-300 заяв, то тільки за минулий рік – більше тисячі звернень до міської влади. Станом на 1 вересня – це 850 звернень. Це саме зйомки кліпів, зйомки кінопродукції, і, як правило, 70% – іноземні компанії, які приїжджають в місто Київ для проведення зйомок”, – підкреслила Хонда.
Водночас в. о. начальника – начальник відділу організації туристичної діяльності управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова зазначила, що туристи зазвичай перебувають у Києві від 4 до 7 днів.
“Зараз ми бачимо, що кількість туристів зросла. На сьогодні вже є мільйон іноземних туристів і майже півтора мільйона внутрішніх туристів. Головні потоки туристів з Ізраїлю, США, Білорусі, Німеччини, Великобританії, Франції, Туреччини, Грузії та Азербайджану. Найчастіше – відвідують родичів, просто туризм, щоб дізнатися, що собою являє Київ, відрядження, фестивалі, подієвий туризм, лікування, шопінг”, – уточнила Радова.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас