Віце-прем'єр Федоров розповів, коли Україна почне працювати зі Smart-ID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр Федоров розповів, коли Україна почне працювати зі Smart-ID

Казна та Політика
584
Віце-прем’єр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував старт надання держпослуг з використанням системи ідентифікації громадянина Smart-ID в грудні 2019 року, або січні 2020 року.
Про це він розповів в інтерв’ю Українській правді.
“Я як споживач державних послуг більше орієнтований на розвиток безкоштовної технології Smart-ID. Це коли ти за допомогою свого смартфона можеш підписати безкоштовно будь-яку послугу. Ми хочемо, щоб можна було завантажити додаток державного банку з технологією Smart-ID і за його допомогою отримати будь-яку послугу”, – розповів Федоров.
За його словами, “ПриватБанк” веде в цьому напрямку конкретну роботу і обіцяє до кінця 2019 року або в січні 2020 року запустити перше Smart-ID”.

Новий Приват24 – що змінилося

“Це відкриє ринок відразу майже 10 мільйонам користувачів Приват24. Їм не потрібно буде фізично йти отримувати електронний підпис. Вони зможуть за допомогою смартфона віддалено отримати електронний підпис”, – додав він.
Федоров упевнений, що використання цієї технології підхоплять й інші банки.

Довідка Finance.ua:

  • Smart-ID являє собою безкоштовний мобільний додаток для ідентифікації особи, за допомогою якого користувачі можуть забезпечити безпечний доступ до облікових записів банків або інших електронних послуг, а також для підписання документів.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас