Криклій розповів, чи варто очікувати відновлення авіасполучення з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криклій розповів, чи варто очікувати відновлення авіасполучення з РФ

Казна та Політика
741
Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що “треба мати якийсь суїцидальний настрій”, щоб запропонувати відновлення авіасполучення з РФ в нинішніх умовах.
Про це він заявив в інтерв’ю Економічній правді.
“Поки ця країна залишається агресором, ми в стані війни і не хочеться повторень МН17. Це просто небезпечно для українців. Мені здається, треба мати якийсь суїцидальний настрій, щоб запропонувати відновлення цього авіасполучення.
Я вже не кажу про геополітичні речі. Якщо ми все відновлюємо, то значить, ми даємо меседж зовнішньому світу, що все добре, все прекрасно, жодних проблем у нас з ними немає. Тоді питання: навіщо ми з якихось додаткових санкцій щодо них звертаємося, навіщо ми хочемо продовжувати комунікацію в чотиристоронньому форматі, Мінські домовленості?
Тому поки що, враховуючи, як вони поводяться, я думаю, що про пряме авіасполучення з ними не можна говорити взагалі”, – підкреслив Криклій.
Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян виступав за повне припинення залізничного сполучення з Росією. На питання, як він дивиться на цю ситуацію, Криклій відповів:
“Це питання іншого характеру. Якщо говорити політично, то, звичайно, можна було б знову-таки заблокувати. Озвучу кілька цифр. Наприклад, за 8 місяців 2019 року перевезено 7,7 млн тонн вантажів, що прямували транзитом, і оплата становила 3,5 млрд гривень”.
“Ви ж знаєте, що в пасажирських перевезеннях ці рейси – одні з небагатьох, які є прибутковими. Більш того, у нас небагато сполучення. Ми просто створимо, напевно, додаткові перешкоди для громадян, які все одно змушені їздити туди з різних причин. Так вони їздитимуть через Білорусь.
Ми і так для економіки Білорусі вже хороші умови створили”, – додав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас