ВАКС приступив до розгляду справи стосовно екс-чиновників «Укрзалізниці» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВАКС приступив до розгляду справи стосовно екс-чиновників «Укрзалізниці»

Казна та Політика
151
Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) 25 вересня провів підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням колишніх в.о. начальника і начальника одного з відділів філії “Центр управління промисловістю” АТ “Укрзалізниця” у зловживаннях, які заподіяли близько 27 млн ​​грн збитків. Наступні засідання призначені на 15 і 29 жовтня.
Як повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) на сторінці у Фейсбуці, на підготовчому засіданні колегія суддів ВАКС розглянула і задовольнила клопотання сторони захисту про перенесення розгляду в справі. Таким чином, наступні засідання заплановані на 15 і 29 жовтня 2019 року.
У САП нагадали, що в рамках досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2015 року виконувач обов’язків начальника філії “Центр управління промисловістю”, вступивши в змову з начальником шпального відділу, без проведення відповідних тендерних процедур уклав з ПрАТ “Коростенський завод залізобетонних шпал” фінансово-господарські угоди в інтересах низки приватних товариств.
Надалі на виконання цих угод були витрачені кошти “Укрзалізниці” в сумі 152 млн грн, з яких близько 27 млн ​​грн безповоротно вибули з активів цього підприємства, позаяк їх предметом була закупівля метизної продукції за цінами, більш ніж на 30% вищими від ринкових.
Дії колишніх чиновників інкримінуються за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас