Аудитори знайшли порушення в 92% перевірених держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудитори знайшли порушення в 92% перевірених держзакупівель

Казна та Політика
521
За рік Держаудитслужба здійснила 6200 перевірок, з яких в 92% випадках були виявлені порушення.
Про це повідомила глава служби Лідія Гаврилова на брифінгу, присвяченому підбиттю підсумків річниці впровадження електронного моніторингу в сфері закупівель.
Завдяки своєчасному виявленню Держаудитслужбою порушень, а також своєчасному реагуванню сумлінними замовниками на висновки служби за результатами моніторингу, вдалося запобігти витратам державних коштів за процедурами закупівель, які були проведені з порушенням законодавства, на суму понад 10,7 мільярда гривень.
“Тобто фактично завдяки роботі Держаудитслужби заощаджено кошти держави в сумі понад 10,7 мільярда гривень”, – сказала Гаврилова.
За її словами, за результатами проведеного моніторингу було складено 343 протоколи про адміністративне порушення законодавства про закупівлі, за якими винесено постанови про притягнення до адміністративної відповідальності осіб на суму 285,6 тисячі гривень.
“У співвідношенні кількості процедур, за якими були виявлені порушення, до кількості складених протоколів, – то воно є дійсно невисоким. Це пояснюється тим, що законодавство передбачило тільки дві підстави для складання таких протоколів, а саме – здійснення закупівель товарів, робіт і послуг без застосування визначених законодавством процедур і неоприлюднення або порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлі”, – додала глава Держаудитслужби.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас