Рожкова розповіла про потенціал страхового ринку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова розповіла про потенціал страхового ринку України

Казна та Політика
309
Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова вважає, що регулювання страхового ринку України має відбуватися з метою його зростання і розвитку, оскільки він має колосальний потенціал.
Рожкова заявила, що компаніям, які хочуть працювати, розвиватися, в тому числі продаючи якісну послугу і приносячи своєму бенефіціарному власнику додану вартість у вигляді зростання капіталу, потрібні для цього якісні резерви.
За її словами, страховий ринок використовує в тому числі і штучні механізми. Частину послуг надає банківський сектор своїм страховим партнерам у дотриманні на папері вимог до резервів.
Рожкова вважає, що в Україні пріоритетними є абсолютно всі види страхування: ДМС, страхування від нещасних випадків, страхування майна від різних ризиків і т.д. Вона пояснила це тим, що ринок дуже невеликий з цієї точки зору, і основні послуги сформувалися на ньому спонтанно – через розвиток банківського ринку. При цьому заступник голови НБУ підкреслила, що глобально вони не розвиваються.
Катерина Рожкова також окремо наголосила на важливості страхування врожаю, особливо для маленьких підприємств. За її словами, це той вид страхування, з яким треба працювати з урахуванням західного досвіду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас