Банки по всьому світу оголосили про плани скорочення співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки по всьому світу оголосили про плани скорочення співробітників

Світ
1005
Банки по всьому світу в 2019 році оголосили про скорочення близько 60 тис. співробітників, причому практично всі звільнення припадають на Європу.
Про це повідомляє агентство Bloomberg.
Це обумовлено негативними процентними ставками та уповільненням темпів зростання економіки, що підштовхує фінансові організації до урізання витрат. Зокрема, минулого тижня німецький Commerzbank оприлюднив плани ліквідації 4,3 тис. позицій, поглиблюючи реструктуризацію, розпочату три роки тому.
В результаті кількість оголошених скорочень досягла 58,2 тис., і майже 90% (понад 52,4 тис.) припадає на європейські банки. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні показник становить трохи більше ніж 500 осіб, в Північній Америці – 2,77 тис., на Близькому Сході і в Африці – менш ніж 2,5 тис. співробітників.
У число лідерів за темпами звільнень входять банки Німеччини, економіка якої значною мірою залежить від експорту. Так, найбільший німецький представник галузі Deutsche Bank має намір звільнити 18 тис. співробітників до кінця 2022 року.
Іспанський Santander оголосив про скорочення понад 5,4 тис. робочих місць, британські HSBC і Barclays – відповідно 4 тис. і 3 тис., російський Альфа-банк – 3 тис..
Тим часом європейські фінкомпанії нарощують персонал у технологічній сфері та комплаєнсі (системі контролю бізнес-процесів у банку). Наприклад, Commerzbank планує додати близько 2 тис. позицій в цих областях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас