У найбільшому морському порту України виявили мільйонні розкрадання під час закупівлі тепловозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У найбільшому морському порту України виявили мільйонні розкрадання під час закупівлі тепловозів

Кримінал
561
Посадових осіб державного підприємства “Морський торговельний порт “Южний” викрили у привласненні коштів під час придбання неякісного обладнання за завищеними цінами.
Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.
“До схеми привласнення коштів причетні службові особи Міністерства інфраструктури України та ДП “Морський торговельний порт “Южний”. Зловживаючи службовим становищем, вони вчинили протиправні корупційні дії під час організації та проведення державних закупівель тягового рухомого складу для ДП “Морський торговельний порт “Южний”, – йдеться в повідомленні.
За даними ДБР, продукцію було придбано за завищеними цінами і не відповідає технічним вимогам, а деякі одиниці придбаного товару перебувають в аварійному стані.
“У 2018 році керівництво держпідприємства уклало договір на поставку двох тепловозів за ціною 26 мільйонів гривень і перерахувало постачальнику аванс в розмірі 50% суми. За висновками експертів, реальна їх вартість становить майже 3 мільйони гривень. Крім того, перед поставкою в Україну згадані тепловози були списані з балансу залізниці однієї з країн СНД у зв’язку з незадовільним технічним станом”, – додали в бюро.
Зараз відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. У Києві та Одесі в офісних приміщеннях порту і за адресами мешкання фігурантів справи були проведені санкціоновані обшуки, вилучено документацію, що підтверджує протиправні дії.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас