Ідея Банк посів перше місце в рейтингу фінансового здоров’я банків МЦПД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк посів перше місце в рейтингу фінансового здоров’я банків МЦПД

Особисті фінанси
66
Ідея Банк вдруге поспіль увійшов до рейтингу банків за індексами фінансового здоров’я банків: ефективність, надійність, обсяг активів. Цього разу за показниками 1 півріччя (незалежно від розміру статутного капіталу) банк отримав найвищий загальний індекс та посів перше місце серед 40 досліджуваних банків.
Дослідження проводить Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки експертів Незалежної асоціації банків України (НАБУ). За вказаними індексами експерти окремо навели рейтинги банків зі статутним капіталом понад 50 млрд грн.
Експерти МЦПД відзначають, що рейтинг фінансового здоров’я характеризує бізнес-модель банку в цілому. Він розраховується як сума субіндексів надійності і ефективності.
Субіндекс «надійність» узагальнює групу критеріїв, які оцінюють ступінь виконання банком ключових економічних нормативів, таким чином відображаючи його здатність протистояти внутрішнім і зовнішнім ризикам для його діяльності.
Субіндекс «ефективність» відображає критерії, які оцінюють здатність банку генерувати прибуток і ефективність використання його активів.
“Унікальність рейтингу полягає у використанні підходу до оцінки, який характеризує одночасно показники ефективності і надійності банку. В результаті банк оцінюється з точки зору привабливості як для власних акціонерів, так і для його клієнтів “, – відзначають експерти МЦПД.
Ідея Банк Україна працює на ринку з 1989 року. За 30 років практики банк сформував ділову репутацію надійного фінансового партнера, який пропонує споживачам продукти і сервіси європейської якості.
Ідея Банк входить до європейської фінансової групи Getin Holding S.A. (Польща).
Getin Holding S.A. (Польща) належить 100% акцій банку.
Банк надає послуги у 82 відділеннях та 200 консультаційних центрах по всій Україні. Продуктами банку користуються понад 300 тисяч клієнтів.
Команда професіоналів банку об’єднує 1,2 тис. осіб.
Банк – переможець низки рейтингів у номінаціях роздрібного кредитування та надійності.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас