MediaTek вклала в розробку 5G-чіпів понад 3 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

MediaTek вклала в розробку 5G-чіпів понад 3 млрд доларів

Фондовий ринок
265
MediaTek, найбільший тайванський розробник інтегральних мікросхем, інвестував понад 100 млрд тайваньських доларів (3,23 млрд доларів США) в дослідження і розробки, пов’язані з чіпами 5G. Також компанія виділила тисячі співробітників для роботи в сфері 5G-технологій.
Про це повідомляє тайванське агентство CNA з посиланням на заяву MediaTek.
MediaTek – один з піонерів у сфері розробки чипів 5G. За словами фінансового директора компанії Девіда Ку (David Ku), чипмейкер вже відправляє зразки своєї 5G-продукції клієнтам. Очікується, що пристрої з 5G-чіпами MediaTek почнуть надходити на ринок в першому кварталі 2020 року.
Топ-менеджер додав, що оптимістично оцінює перспективи в цій сфері і прогнозує поставки 5G-смартфонів в КНР на рівні 100 млн штук в наступному році.
Частину коштів, інвестованих MediaTek в розвиток 5G, компанія направила на відкриття науково-дослідного центру (R&D) бездротового зв’язку. Вартість проекту в компанії оцінюють приблизно в 5 млрд тайваньських доларів (близько 162 млн американських).
R&D-центр бездротового зв’язку, розташований поруч зі штаб-квартирою компанії в науковому парку на півночі Тайваню, являє собою 10-поверховий будинок з трьома підземними рівнями і займає площу близько 12,6 тис. кв. м.
Це вже десятий за рахунком науково-дослідний центр MediaTek. У новій будівлі є високопродуктивний обчислювальний центр і ЦОД. Також передбачено простір для кількох лабораторій та дошкільного навчального закладу для співробітників з малими дітьми.
R&D-центр оснащений висококласним устаткуванням, в тому числі дорогою апаратурою для тестування роботи смартфонів у різних умовах, наприклад, при перебуванні в підвальних приміщеннях або під час поїздок на швидкісних поїздах.
Виступаючи перед ЗМІ, голова ради директорів MediaTek Цай Мін-кай (Tsai Ming-kai) заявив, що для технологічних інновацій необхідні великі кадрові ресурси, і компанія продовжить розширюватися за рахунок придбань. При цьому топ-менеджер додав, що MediaTek не має наміру обмежуватися угодами тільки в сфері бездротового зв’язку.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас