Siemens планує збудувати на околицях Берліна «розумне місто» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens планує збудувати на околицях Берліна «розумне місто»

Фондовий ринок
630
Концерн Siemens вкладе 600 мільйонів євро у будівництво «розумного міста» на ділянці у 70 гектарів на околиці Берліна.
Про це повідомляє CityLab.
Йдеться про ревіталізацію ділянки, якою компанія володіла ще з 1897 року. До Другої світової війни тут було житло для працівників заводів Siemens. Компанія навіть побудувала 4,5-кілометровий відрізок залізниці. Після розділення Берліну концерн перебазувався до Мюнхена, і район Зіменсштадт потроху почав занепадати.
Концепція Siemensstadt 2.0 передбачає будівництво кампусу, в якому розмістяться нові виробничі бази Siemens, інноваційні хаби, центри для стартапів тощо. Буде збудовано близько 3000 квартир, дитячі садки, школи, парки, ресторани, готелі, магазини. Компанія планує відновити закинуту залізничну гілку. Все це базуватиметься на засадах сталого розвитку, відновлюваної енергетики та цифрової інфраструктури.
Наприкінці 2018 року Берлін і Siemens підписали декларацію про наміри. Місто погодилося інвестувати 1,5 мільйона євро в розбудову інфраструктури. Цього літа Siemens запросила 15 архітектурних бюро розробити ідеї нового району. Будівництво планують почати наприкінці 2021 року.
Своєю чергою, місцеві жителі ставляться до планів Siemens переважно з ентузіазмом, але є й побоювання, що проєкт запустить процес джентрифікації, що призведе до заселення високооплачуваних спеціалістів та, відповідно, зростання цін на оренду житла.
За шість кілометрів від Зіменсштадту розташовано аеропорт Теґель, який планують вивести з експлуатації після відкриття нового аеропорту Бранденбурґ. Натомість Теґель можуть перетворити на своєрідний IT-хаб. Разом із проєктом Siemensstadt 2.0 він може утворити новий міський кластер із 20 тисячами робочих місць та житлом для 25 тисяч людей.
Siemens стверджує, що постійно залучатиме місцевих мешканців до обговорення проєкту. Також обіцяє зарезервувати 30% житла для малозабезпечених містян.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас