Hyperloop в Україні не буде, - Криклій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyperloop в Україні не буде, - Криклій

Казна та Політика
1836
Новий міністр інфраструктури України Владислав Криклій назвав абсурдною ідею будівництва Hyperloop в Україні.
Про це він сказав в інтерв’ю дніпровському виданню “Наше місто”.
Він зазначив, що високошвидкісного потяга Hyperloop в Україні не буде, легше “винайти технологію телепортації”.
“Я вважаю, що ідея, м’яко кажучи, є абсурдною. І якщо ми хочемо про щось таке мріяти, то вже простіше винайти технологію телепортації. Це однозначно і швидше, і простіше. І нові дистанції так можна організовувати. У нашому випадку, на жаль, Гіперлупа не буде. Але я все одно хочу, щоб українська інфраструктура їздила, літала, плавала і розвивалася максимально в усіх напрямках”, – заявив міністр.
Нагадаємо, в червні 2018 року Мінінфраструктури, яке очолював Володимир Омелян, підписало меморандум про співпрацю з американською компанією Нyperloop Transportation Technologies. Сторони домовилися спільно розробляти технологію і шукати інвесторів.
Нyperloop — проект вакуумного поїзда, він являє собою систему трубопроводів для переміщення капсули з пасажирами або вантажами. Швидкість складу може досягати 1220 км/год. Американський бізнесмен, засновник SpaceX Ілон Маск заявив, що hyperloop буде вдвічі швидшим, ніж літак, і до чотирьох разів швидший, ніж високошвидкісні поїзди. Будівництво експериментальної траси почалося в січні 2016 року поблизу Лас-Вегаса. У разі успішної реалізації проекту відстань між Сан-Франциско і Лос-Анджелесом можна буде долати всього за 35 хвилин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас