В Україні запустили два перші комплекси автоматичного зважування вантажівок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустили два перші комплекси автоматичного зважування вантажівок

Казна та Політика
1209
Сьогодні в Київській області на трасі Київ-Чоп Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») запустило в тестовому режимі два комплекси габаритно-вагового контролю на дорогах (Weight in motion, WIM). Всього заплановано шість таких майданчиків.
Про це повідомляє прес-служба Укравтодору на сторінці у Facebook.
“Система зважування в русі WiM – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами: дату та час проїзду, температуру навколишнього повітря та дорожнього покриття, смугу та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальну масу та її розподіл по осях”, – ідеться в повідомленні.
Впровадження системи дозволить звільнити дороги від транспортних засобів, що не дотримуються встановлених обмежень щодо допустимої маси вантажу та/або навантаження на вісь, що є одним із головних чинників руйнування доріг.
За словами в.о. глави «Укравтодору» Славоміра Новака, міжнародні фінансові організації готові профінансувати впровадження в Україні повноцінної системи WIM. «В кінці цього року ми будемо готові презентувати загальну систему на 100-150 таких точок по всій країні», — заявив Новак.
За його словами, для повноцінної роботи системи на території України повинні функціонувати 200-250 комплексів WIM.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас