В Укрпошті очікують виведення її зі списку компаній, що не підлягають приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укрпошті очікують виведення її зі списку компаній, що не підлягають приватизації

Фондовий ринок
189
Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський очікує, що парламент погодить виведення компанії з переліку підприємств, що не підлягають приватизації, і дозволить їй відкривати поштові рахунки.
“Я сподіваюся, що за цей місяць в законодавчій частині ми зробимо більше, ніж за останні два-три роки”, – сказав Смілянський.
За його словами, виведення компанії зі списку підприємств, що не підлягають приватизації, відкриє широкі можливості для залучення інвестицій, продажу непотрібного майна і розвитку власної інфраструктури.
“Це відкриває величезні можливості для інвестицій. Бог з нею, з приватизацією, – але ми зараз навіть не маємо права дати заставу, коли нам потрібно взяти кредит. Тому що його не можна у нас забрати, тому що ми не підлягаємо приватизації. Тому підзаставний кредит нам ніхто не дасть. А це – дешеве фінансування на розвиток компанії”, – підкреслив він.
Гендиректор Укрпошти також висловив надію на те, що нова влада зможе повернути в лоно “Укрпошти” ті її структури, які раніше були виведені з її відання, такі, зокрема, як ДП “Преса”.
Крім цього, він очікує, що новий склад Верховної Ради ухвалить законопроект, який дозволить Укрпошті відкривати поштові рахунки.
“Якщо всі ці ініціативи будуть прийняті в найближчі кілька місяців – я вважаю, що ми по суті будемо прозорою, ні від чого не залежною компанією, успішність якої далі залежатиме тільки від неї самої”, – заявив Смілянський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас