ВР продовжила можливість застосування фінансової реструктуризації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР продовжила можливість застосування фінансової реструктуризації

Казна та Політика
215
Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект №1070 “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації”.
Законопроект підтримали 300 парламентаріїв.
“З огляду на високу частку непрацюючих кредитів у кредитному портфелі банківської системи України (станом на 01.07.2019 досягла рівня 50,8% від загального обсягу кредитів (один з найвищих показників у світі), а також високий обсяг портфеля непрацюючих кредитів (близько 414, 9 млрд грн) в банках державного сектора (становлять 71,4% всіх непрацюючих кредитів банківської системи України, понад 90% непрацюючих кредитів банків державного сектора припадає на корпоративний сегмент) існує необхідність вдосконалення норм закону “фінансової реструктуризації” з метою розширення практики його застосування”, – зазначено в пояснювальній записці.
Передбачається внести зміни до закону “Про фінансову реструктуризацію”, які покликані зробити можливим спільне проведення процедури фінреструктуризації для кількох боржників, які є пов’язаними особами, але мають різних (несумісних) кредиторів. Проект продовжує можливість застосування механізму фінансової реструктуризації на наступні роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас