Оржель назвав цыну викупу оператора ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оржель назвав цыну викупу оператора ГТС

Казна та Політика
771
Ціна так званого викупу оператора ГТС (газотранспортна система) у НАК “Нафтогаз України” у межах анбандлінгу формується з чотирьох елементів. Два з них є ринковими, один мінімізується, один – нульова вартість.
Про це на брифінгу за підсумками засідання уряду розповів міністр енергетики і захисту довкілля Олексій Оржель.
“Є декілька елементів вартості. Один з елементів вартості – це сама газотранспортна система, що не підлягає приватизації. Вона буде передана за нульовою вартістю, тобто це з одної державної власності в іншу державну власність”, – сказав Оржель, відповідаючи на питання про ціну викупу оператора ГТС.
З його слів, окремим питанням є вартість витратних матеріалів, необхідних для забезпечення функціонування ГТС. Оржель додав, що це – незначні суми.
“Окремо елемент власності – це новостворені основні фонди в рамках НАК “Нафтогаз”, і вони також оцінюються. Але ми мінімізуємо ці витрати, тому що це є транзакції в рамках бюджету, але для того, щоб не робити distortion (спотворення – ред.) в системі, ми намагаємось мінімізувати ці витрати”, – зазначив міністр.
“Важливим елементом, який має бути визначений на ринкових засадах, – це вартість газу – технічного газу в ГТС, а також вартість газу на наступний квартал, тому що ми хочемо безпосередньо з відкладеними платежами закласти можливість для Магістральних газопроводів України купляти газ на перший квартал, зважаючи на те, що потенційно може бути зупинка транспортування газу, і він має мати відповідні обсяги для того, щоб зробити реверсні поставки з наших газосховищ для споживачів України. Це є чотири елементи. Два з них є ринковими, один мінімізується, один – нульова вартість”, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас