ФРС США готується влити $75 млрд у фінансову систему країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США готується влити $75 млрд у фінансову систему країни

Світ
930
Федеральний резервний банк Нью-Йорка оголосив про плани влити ще $75 млрд у фінансову систему США, щоб зменшити тиск на фінансування на короткострокових ринках.
Вартість грошей за операціями одноденного репо, в яких гроші беруться в борг під заставу казначейських облігацій, підвищилась до 10%.
Керівництво банку, яке проводить операції на ринку від імені американського центробанку, заявило, що різке зростання так званої ставки репо відображає «досить значний розрив між потребами у фінансуванні та фінансуванням» на ключовій частині грошового ринку США.
Різке підвищення ставки репо створило проблему для ФРС, коли чиновники зібрались у Вашингтоні, щоб прийняти рішення про грошово-кредитну політику, тому що останні дії підштовхнули базову процентну ставку ЦБ.
В результаті ефективна ставка федерального фінансування зросла до 2,25% – верхньої межі діапазону в 2-2,25%, встановленого ФРС. ФРБ Нью-Йорка заявив, що використовує спеціальні репо, щоб надати фінансовій системі до $75 млрд і повернути ефективну ставку в діапазон. Після цього ставка по репо впала майже до нуля.
Ці заходи свідчать про те, наскільки глибокими стали структурні проблеми на фінансових ринках США. У великих компаній Уолл-стріт часто не вистачає коштів, щоб задовольнити потребу в фондуванні на ринку, який намагається абсорбувати рекордні обсяги розміщення казначейських облігацій, необхідного, щоб покрити дефіцит бюджету США. Рішення, за словами фахівців зі стажем, полягає в тому, щоб ФРС продовжила здійснювати вливання ліквідності на регулярній основі.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас