Цифровізація паперових документів з працевлаштування: що пропонує уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифровізація паперових документів з працевлаштування: що пропонує уряд

Особисті фінанси
1309
Українська влада поступово зменшуватиме кількість паперових процесів у державних органах. Почати планують з галузі, на яку припадає велика частина паперового документообігу – кадрового (він же HR).
Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет в Facebook.
“За моєю оцінкою, тільки на канцелярію навколо кадрових документів держава витрачає 50-100 млн грн щорічно. А скільки марно витрачається часу і талантів – оцінити неможливо”, – заявив він.
 
Серед головних змін міністр пропонує:
  • Заборону на подачу документів у паперовій формі для прийому на роботу або на конкурси. Для цього потрібно прищеплювати цифрову грамотність держслужбовцям. Також Дубілет розповів, що всі вже подають електронні декларації в НАЗК (Національне агентство з запобігання корупції), а ЕЦП (електронний цифровий підпис) всі держслужбовці теж мають.
  • Позбавлення від зайвих паперів: копії дипломів, інформації про пов’язаних компаніях (для яких є реєстр), копії паспортів, автобіографія і багато іншого. Дубілет також пропонує скасувати трудові книжки, що позитивно оцінить бізнес.
  • Переведення в цифровий формат всього обороту, який стосується конкурсів, найму, відпусток, відряджень, звільнень, архівів.
  • Спрощення логіки погоджень: блок-схеми, за якими документи “ходять” по кабінетах, спростять і скоротять в 3-4 рази.
  • Створення єдиного реєстру держслужбовців. Зараз HR-інформація розосереджена по різних органах у різних форматах, а впровадження реєстру дозволить централізувати і комунікації, і багато інших HR-аспектів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас