В Мінсоцполітики пояснили, чому на 2020 рік зменшили видатки на субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінсоцполітики пояснили, чому на 2020 рік зменшили видатки на субсидії

Казна та Політика
1229
У проєкті держбюджету на 2020 рік Кабмін на субсидії заклав 47 млрд 628,6 млн грн, проте кількість отримувачів субсидій не зменшиться. Зменшення видатків із держбюджету до цього не призведе.
Про це заявляє Міністерка соціальної політики Юлія Соколовська.
“Після оприлюднення проєкту бюджету на 2020 рік у ЗМІ поширюється інформація про зменшення видатків на субсидії, що призведе до скорочення кількості одержувачів. За повідомленнями медіа, їхня чисельність зменшиться на 10%. Хочу запевнити, що ця інформація не відповідає дійсності і є результатом неправильної інтерпретації фактів. Скорочення видатків не призведе до скорочення одержувачів”, – пише Юлія Соколовська.
Як вона зазначає, у держбюджеті 2019 року на субсидії заплановано близько 47 млрд грн, яких достатньо.
“Цієї суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які потребуватимуть державної допомоги з оплатою комунальних послуг”, – додала Соколовська.
За її словами, якщо порівнювати із цифрами, включеними у бюджет на цей рік (55,1 млрд грн), то закладені 47,6 млрд грн – справді менше. Але це скорочення спричинено виключно економічними факторами:
  • за рахунок індексації пенсій,
  • збільшення рівнів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму доходи українців зросли.

Довідка Finance.ua:

  • У нинішньому опалювальному сезоні міністерство соцполітики буде виплачувати субсидії за житлово-комунальні послуги в готівковій формі.
  • Середній розмір допомоги в минулому сезоні становив близько 1,7 тис. грн на домогосподарство.
  • Через заборгованість за комунальні послуги понад місяць на суму від 340 грн, органи соцзахисту можуть відмовити у наданні субсидії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас