ЄБА наполягає на доопрацюванні законопроекту з поправками до Митного кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБА наполягає на доопрацюванні законопроекту з поправками до Митного кодексу

Фондовий ринок
1003
Європейська Бізнес Асоціація підтримує наближення норм українського законодавства до Регламенту ЄС з питань митного контролю за дотриманням прав інтелектуальної власності, яке передбачає законопроект №1230, але наполягає на необхідності доопрацювання документа.
Про це йдеться в заяві організації.
“Пропонована версія законопроекту потребує коригування, наприклад, в частині обов’язкової наявності доведеного факту порушення прав власника торговельної марки в країні виробництва для товару як контрафактного, що фактично нівелює ефективність митного реєстру”, – підкреслили в Асоціації.
В Асоціації зазначають, що важливим є визначення понять, зокрема контрафактних товарів, оскільки ця інформація є першим індикатором для митників, щоб розуміти, що таке підроблений товар, для перевірки партії.
“Нинішнє формулювання в проекті закону може призвести до негативних наслідків, наприклад, до необхідності доводити факт порушення прав власника торговельної марки”, – йдеться в заяві.
В ЄБА вважають, що Митний реєстр об’єктів права власності повинен застосовуватися виключно як інструмент для боротьби з контрафактними товарами і недопущення їх на митну територію.
“Тобто, в разі наявності підозри з боку митних органів митне оформлення таких товарів має припинятися для додаткового контролю, а цей Реєстр повинен бути превентивним інструментом недопущення ввезення підробленої продукції”, – зазначили в організації.
Водночас ЄБА наголошує на необхідності вирішення питання з так званим “патентним троллінгом”, щоб виключити призупинення товарів і сплату роялті за них, якщо товар не є новим в міжнародній практиці.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас