В Україні вибрати лікаря можна буде онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вибрати лікаря можна буде онлайн

Казна та Політика
689
Національна служба здоров’я України (НСЗУ) спільно з Міністерством цифрової трансформації запустили онлайн-сервіс на основі відкритих даних «Відкрита медреформа», який дозволяє вибирати лікаря пацієнтам медичних установ.
Про це на прес-брифінгу повідомив голова НСЗУ Олег Петренко.
«Сервіс буде корисний для пацієнтів, які хочуть вибрати лікаря, оскільки дозволяє легко проаналізувати завантаженість фахівців в будь-якому медзакладі. Достатньо ввести ім’я-прізвище лікаря, адресу або назву медустанови, і система видасть інформацію про кількість підписаних декларацій кожного з лікарів медзакладу», – сказав він.
За словами Петренка, за допомогою сервісу можна також оцінити фінансовий стан амбулаторії: скільки вона отримує грошей відповідно до кількості декларацій на кожного лікаря і на що витрачає.
Інформація про завантаженість лікарів та матеріальний стан медустанови дозволить громадянам прийняти виважене рішення про підписання декларації, сказав він. Присутній на брифінгу перший заступник міністра цифрової трансформації України Олексій Вискуб в свою чергу зазначив, що розвиток відкритих даних залишається пріоритетом для нового уряду, особливо в сферах, які проходять реформування.
«Тому ми створили зручний і зрозумілий для всіх інструмент, який дозволяє зорієнтуватися при виборі лікаря і проконтролювати використання державних грошей», – сказав він.
На прес-брифінгу також йшлося про те, що сервіс буде цікавий журналістам та громадським активістам, оскільки надає достовірну і відкриту інформацію про поточний стан проведення медреформи в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас