У проекті держбюджету-2020 передбачили 64 мільйони на компенсацію іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У проекті держбюджету-2020 передбачили 64 мільйони на компенсацію іпотеки

Кредит&Депозит
543
Кабмін у проекті Державного бюджету України на 2020 рік передбачив 64,3 млн грн на часткову компенсацію відсоткової ставки за кредитами комерційних банків, виданих в минулі роки на будівництво (реконструкцію) і придбання житла.
Про це йдеться в пояснювальній записці до документа.
“З метою зменшення фінансового навантаження на громадян, які отримали в минулі роки іпотечні житлові кредити в комерційних банках за державної підтримки, в проекті державного бюджету враховані кошти в сумі 64,3 млн грн. Зазначені кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію відсоткової ставки майже за 4 тисячами кредитів комерційних банків, отриманих громадянами на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, в тому числі молодими сім’ями та одинокими молодими громадянами”, – йдеться в законопроекті.
Також документом передбачається сума в 100 млн грн на державну підтримку будівництва (придбання) доступного житла, які дозволять ввести в експлуатацію майже 15,6 тис. квадратних метрів житла і забезпечити власним житлом 256 сімей учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, а також інших громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
Ще 28 млн грн закладено на надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла. Це дозволить забезпечити громадян власним житлом загальною площею близько 2 тис. квадратних метрів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас