НБУ не буде переліцензовувати фінансові компанії в процесі спліту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не буде переліцензовувати фінансові компанії в процесі спліту

Казна та Політика
251
Національний банк не буде позбавляти небанківські фінансові установи ліцензій і не буде змушувати їх заново проходити процес отримання ліцензії тільки тому, що Нацкомфінпослуг буде ліквідована, а їхнім новим регулятором стане Нацбанк.
Про це заявила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.
«Закон передбачає перехідний період, який закінчиться 30 червня 2020 року. Вже з 1 липня всі повноваження з регулювання небанківського фінансового сектору перейдуть до Національного банку», – сказала вона.
Протягом 9 місяців до моменту зміни регулятора відбуватиметься передача функцій.
«Це детальне поглиблене вивчення всіх процесів, і створення в Національному банку підрозділів, які ці функції зможуть виконувати. В цей перехідний період не змінюватимуться регуляторні або ліцензійні вимоги. Ніяких нових вимог не буде висуватися до небанківських фінустанов. У цей період не буде переліцензування компаній. Всі ліцензії, які є дійсними, продовжать залишатися чинними і ці компанії продовжать працювати. Наше завдання – зробити цей перехід непомітним для ринку», – розповіла Катерина Рожкова.
НБУ підключить фінансові установи та міжнародних експертів до розробки нового фінансового законодавства.
«Ми приймемо нові закони, і якщо вони будуть містити нові або додаткові вимоги до небанківських фінансових установ, ми передбачаємо перехідний період, достатній для того, щоб всі небанківські фінансові установи змогли привести свою діяльність у відповідність до вимог нового законодавства», – сказала перший заступник голови НБУ.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас