День фінансів, 13 вересня: прощання Привату з "полуничкою", єдиний рахунок для сплати податків, YES та Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 вересня: прощання Привату з "полуничкою", єдиний рахунок для сплати податків, YES та Зеленський

2301
П’ятниця, 13 вересня, виявилася геть не страшною. Навіть навпаки – принесла багато всього цікавого:
НБУ і МВФ почали працювати над новою програмою для України. Під час зустрічі Яків Смолій наголосив, що співпраця з Міжнародним валютним фондом вкрай важлива для підтримки макрофінансової стабільності в Україні. Насамперед тому, що це запорука подальшого здійснення реформ у країні, без яких неможливе довгострокове зростання української економіки.
ПриватБанк офіційно прощається з дизайном карток «полуничка». У банку говорять, що коли усвідомили, що дизайнам карток «Універсальна» і «Картка для виплат» вже 7 років, розробили кілька дизайнів карток і обрали ту, яка сподобалася всім. Сьогодні ПриватБанк офіційно попрощався з “культовою полуничкою”.
До речі, сьогодні ж ПриватБанк запровадив новий метод оплати в Інтернеті під назвою PrivatPay. “Як він працює?”, – запитаєте ви. Все просто: ви замовляєте товар в інтернеті на будь-якому сайті, в будь-якому браузері на будь-якому пристрої. Потім обираєте спосіб оплати за допомогою PrivatPay. Вам приходить пуш-повідомлення в Приват24 про підтвердження оплати. Обираєте зручну картку і підтверджуєте.
Готові здавати за 10%? Верховна Рада ухвалила за основу проект закону «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції». Матеріальна винагорода передбачається, коли йдеться про суми, які більш ніж в 5000 разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян.
Нові курорти в Карпатах і на Чорному морі: YES і Зеленський. Президент Володимир Зеленський презентував низку проектів, які будуть реалізовуватися в Україні із залученням іноземного бізнесу під особисті гарантії захисту інвестицій з боку глави держави. Серед пріоритетів — енергетика, інфраструктура, прозорий обіг земель.
Єдиний рахунок для сплати податків. Верховна Рада підтримала законопроекти про введення єдиного рахунку для сплати податків № 1049 та № 1051. Єдиний рахунок – це рахунок, який платник за власним бажанням може відкрити в Державній казначейській службі і використовувати його для сплати податків і зборів, адміністрування яких контролює Державна податкова служба (ДПС). Нововведення почне діяти з 1 січня 2020 року.
Амбітна мета Мінінфраструктури. Уряд планує запустити пілотний проект з використання приватної тяги на залізниці до кінця 2019 року. За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, поки ще не обрали напрямок, на якому планують запустити приватні локомотиви. Наразі розглядаються кілька варіантів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас