НКРЕКП планує триетапне збільшення тарифів на транспортування нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП планує триетапне збільшення тарифів на транспортування нафти

Енергетика
177
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКП), на засіданні схвалила проект постанови про триетапне збільшення тарифів на транспортування нафти трубопроводами АТ “Укртранснафта” на НПЗ країни.
Причинами збільшення тарифів є зміна методів порядку їх формування, відхід від субсидування внутрішніх тарифів за рахунок транзитних, зменшення кількості маршрутів транспортування з 18 до шести, а також очікуване зростання обсягів транспортування на Кременчуцький НПЗ.
Зростання тарифів на транспортування нафти позначиться на маржі постачальників і переробників нафти, але не вплине на вартість нафтопродуктів для кінцевого споживача через формування внутрішніх цін на паливо на підставі імпортного паритету.
У комісії прогнозують транспортування нафти “Укртранснафтою” на НПЗ України в 2019 році в обсязі 2,228 млн тонн, що на 12,9% більше, ніж у 2018 році.
П’ять з шести маршрутів відносяться до Кременчуцького ГПЗ (“Укртатнафта”), ще один – до НПК “Галичина”. У разі затвердження тарифів, вартість транспортування на Кременчуцький НПЗ через два роки залежно від маршруту зросте в 1,9-3,5 разу, на НПК “Галичина” – в 1,6 разу.
Проект рішення має пройти громадське обговорення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас